woensdag 25 maart 2009

Dagje uit met de meiden

Even vertellen over mijn dagje uit met de meiden van afgelopen zaterdag, we hadden geen idee waar we naartoe zouden gaan! Toen we bij haar aankwamen kregen we een routebeschrijving en verder?!@ Nog steeds, GEEN IDEE!
Die omgeving kende ik wel maar daar staan alleen maar boerderijen?!@ Zouden we stallen uit gaan mesten bij een boer? Nee toch, maar wat dan wel. Om half 11 vertrokken we ik was de "route-Miep" blaadje om mijn schoot en rijden maar, snelweg weer af bij Bunschoten, onder de snelweg door en dan "oeps bestemmings verkeer" (dat waren we toch, lol!) doorrijden boerderij 1, 2, 3, ja nummer 4 ja ,daar moesten we zijn!
Aan de weg stond een bord "KOEENZO"! De auto geparkeerd, "de juf" stond ons al op te wachten. Maar wij moesten eerst even koetjes aaien, en ohhhhhhhh schaapjes, we waren op de boerderij van de Fam. van Valkengoed beland waar je leuke decoratieworkshops en cursussen kan doen.
We hadden tijdens de workshop uitzicht op de melkstal, die vol aan een kant vol stond met melkkoeien en aan de andere kant stonden koeien die nog moesten bevallen. (hoe noem je dat bij koeien?) Toen kregen we te zien wat we gingen maken een paaskrans, LEUK! Maar eerst koffie, lekker met een stuk Spakenburgs hart erbij lekker hoor. Toen dat op was kwam de boer ons halen voor een rondleiding op de boerderij, erg leuk hij wist heel veel te vertellen over het boeren, en het was heerlijk weertje dus geen straf om buiten te lopen.
Na de rondleiding lag er voor ieder een portie groen en strokrans klaar en konden we beginnen, na een paar uurtjes kletsen en werken was het allen gelukt om een leuke krans te maken. Toen de auto weer in op weg naar huis waar een heerlijk gedekte tafel met broodjes en soep op ons stond te wachten. Heerlijk zo'n dagje uit, Toos Bedankt!

1 opmerking:

ada zei

Dat heet misschien een drachtige koe.