zondag 5 juli 2009

Berenbee zaterdag 4 juli

Afgelopen zaterdag was er weer een berenbee, het is net als een quiltbee maar dan met beren/dieren (lol) Om kwart voor 9 vertrokken Saskia en ikke naar Apeldoorn om Barbara op te pikken, toen we na een bakkie weer in de gordels zaten gingen we verder richting Hester in Enschede. Jannie was in de goeie trein gestapt en zat al heerlijk in de tuin te prikken aan een berenkop. Anita en Beb waren nog onderweg met met de VALIS! (Geen idee of ze nog aankomen vandaag! lol").

Na de koffie/thee en rose koeken zijn wij vast begonnen met het showen van de beertjes en meer. Hester had een leuk hondje gemaakt waar we met zijn allen op slag flieft op werden. Iedereen wou ineens wel een hondje (lol)
Daarna kregen we van Hester een workshop "neuzen met lontwol bekleden" en dat dan inprikken met een viltnaald, ikke vind het een zenuwen werk, echt niet voor de ontspanning! Maar leuk om een keer geprobeerd te hebben. Waar ik wel enthousiast over ben is de manier om ogen in te zetten van Hester, SUPER geen oogkassen meer maken maar in een keer de twee handelingen, kijk daar heb je wat aan. (Ik hoop dat Barbara goed heeft opgelet, want ik ben alleen maar aan het patchen op het moment, haha!)
Ondertussen waren Beb en Anita ook binnen "eindelijk na 5 uur en 10 minuten onderweg te zijn geweest vanuit Rotterdam". Beb was meteen super ijverig met vilten en daarna heeft ze de ogen ingezet op de nieuwe manier en de andere dames kletse en bladerde in berentijdschriften naaide wat aan een meegenomen beer/muis! Jannie was hakende aan een nieuw berenjasje, knap hoor want voor mij is dat hogeschool gepriegel!!!Toen was het hoog tijd om te snoepen uhhmmm lunchen bedoel ik, we hadden allemaal lekkere dingen meegenomen zoals bitterkoekjescake, lekkere ham-paprika hapjes, zalm en gedroogde tomaatjes wraps , worst, komkommer en worteltjes ,ik vergeet vast nog veel meer.

Daarna is er nog lang gekletst gegeten en gelachen, aan het eind van de middag zijn we de deur uitgerold! OEPS weer naar huis vertrokken, met een hoofd vol leuke ideetjes!

Het was weer een geslaagde berenbee!

1 opmerking:

quilting Jeannet zei

Wat een ongelofelijk leuke dag was dat Else ! ik dacht dat het een soort beurs was, een berenBEE, hoe verzinnen jullie het !
Was Bep DE BEP, de berenBep uit Hall ?

Groetjes, Jeannet