maandag 1 maart 2010

Handwerkbeurs ...

Gisteren ben ik samen met zusje en Barbara naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. Op weg naar de beurs kreeg ik zomaar dit kleine Egeltje van Barbara, is het geen Leukie! Ik ben er erg blij mee, KNUFFEL dank je wel.


Op de beurs werd door Danielle een klein doosje in mijn tas gestopt, thuis open maken werd erbij gezegd? Kijk eens wat een lief klein beertje uit het doosje kwam, SUPER Daan dank je wel hij heeft een mooi plekkie gekregen.

De beurs was een grote snoepwinkel zo leuk en gezellig. Al rondneuszend over de beurs ook nog een paar blogsters ontmoet Danielle, Gerda, Ingrid, Berna, Klazien en Annelies, het leek wel een blogland bijeenkomst (lol).

Else, Danielle en Klazien


Even kijken naar het vogeltjes quiltje in wording


Berna, Danielle en ikke

Verder ook nog Liezbeth van Crownstitches, Joke van Jookies en dochter gezien. Kortom een dag met een gouden randje en een koppie vol met nieuwe ideetjes, ik was helemaal op gisteravond (nu nog een beetje aan het bijkomen!) Er is ook het een en ander mee naar huis gekomen zoals jullie hieronder kunnen zien.


Nog een vraagje, ik heb een patroon en stramien voor het maken van een schoollapje gekocht maar deze dommie is vergeten te vragen met hoeveel draadjes je zoiets moet borduren! Wie kan me helpen?

En dan nog een foto van mijn maatjes die foto's hebben gemaakt vandaag!

zusje en Barbara

fijne dag,

12 opmerkingen:

Anne zei

Gezellige boel, Else, en mooie rode lapjes zie ik liggen.....

Anoniem zei

Het was leuk om je te ontmoeten Else!
Ik heb je foto's even 'geleend' als je het goed vindt.
Fijne dag !
groetjes Klazien

Inge Slaats zei

Ook al zo'n gezellig verslagje hier. Wat leuk die ontmoetingen met al die "bloglanders". Ik hoop dat jij en alle anderen ook naar Veldhoven komen, ik wil ook wel weer eens iemand in "real life" zien LOL
Mooie aankopen heb je gedaan, ik zie daar prachtige lapjes liggen, jammie!
Fijne dag verder!

Gerda Hartman zei

Oh, ziet er zo gezellig uit. Jammer dat het te ver weg was. En wat enig dat stramien om een merklap op te maken. Heb ik vroeger ook zo graag gedaan. Weet echt niet meer met hoeveel draadjes. Zal wel afhangen van de grofheid van het stramien. Even uitproberen misschien. Succes. We zien het wel verschijnen.

Annelies vdB zei

Ik denk dat ik drie draadjes zou gebruiken, maar ik ben beslist geen expert.
Neem het anders morgen even mee, dan kijken we er samen naar.
Leuke beursfoto's !

katrien zei

Leuke dag hebben jullie gehad.En mooie aankopen.

Guusje, zei

Het ziet er erg gezellig uit. Ik ben zelf afgelopen vrijdag geweest wat een drukte was er toen. Daardoor bijna niemand gezien maar dat geeft ook niet de volgende keer beter zeg ik maar. Leuke foto's en ik ben ook benieuwd naar het aantal draden voor het schoollapje want dat kreeg ik als cadeautje van iemand in mijn tas gestopt.

willy zei

Dat was een geslaagd uitje, mooie aankopen, gezellige ontmoetingen en een leuk verslag.
Groetjes

Yvonne aka sommeke zei

Gut zeg, ik weet niet goed op wat ik het meeste "jaloers" moet zijn. Op de kadootjes? Op je buit? Op de gezellige ontmoetingen?
Allemaal HEEEEEEERLIJK om te lezen!

quilting Jeannet zei

Heerlijke dag Else, en wat een schattig minibeertje van Danielle! je rode lapjes vind ik ook erg mooi, ben ik ook nog naar op zoek, ik heb net het boek van de LIB besteld. Dat boek wat jij zei van de Dahlia had ik op de paginamarkt willen kopen, maar de prijs bleef stijgen.....toen ben ik afgehaakt. misschien kom ik hem tweedehands bij Bol tegen.

groetjes, fijne lentedag! Jeannet

WilmaKuin zei

Wat een heerlijke dag heb je gehad. Ik heb hier en daar al wat foot's gezien van je....
Wat ben je vrewend!!
Leuk om andere te ontmoeten...

Anoniem zei

Even een antwoord op de vraag met hoeveel draadjes borduren. Wat ik doe, is als je een nieuw strengetje,dmc of zo, loshalen en de 2 einden samen pakken, tussen je vingers doortrekken tot je bij het midden bent, daar knip je de streng door. Nu doe je hetzelfde weer een keer. Zo deel je de streng in vieren. 1 streng is 6 meter lang, in 1 streng zitten 6 draden, dus je hebt er nu 24. Je pakt er 1 draad uit en die doe je met de uiteinden door het oog van de naald, je hebt dus de draad dubbel. Ik steek altijd van linksonder naar rechtsboven. Als je de draad doortrekt en bijna bij het lusje bent, steek je de naald door de lus, zo zet je de begindraad vast op je stramien. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Succes!
Aart. http://quiltaart.blogspot.com