woensdag 20 oktober 2010

Applicatie cursus

Gisteren mijn 1e applicatieles gehad, juf "Annelies" had haar handen vol aan ons dames boven. Josephine was beneden om de winkel te bewaken! Het was een gekleurd gezelschap met oude bekende en voor mij nieuwe gezichten. We begonnen met koffie en daarna werd er uitgelegd dat er verschillende technieken bestaan zoals, freezerpaper op de stof, achter de stof en dan doorrijgen, met witte pen patroon overtekenen, vliesofix plakken en festoneren, om kartonnetjes heen dus genoeg te leren. En dat allemaal in 1 quiltje, dat beloofd wat!

Eerst werd er getekend!


Daarna mochten we om beurt strijken, onder toeziend oog van de juf. Want ja, het freezerpaper moest op de goede kant van de stof en dat was voor mijn persoontje geen "normale" gang van zaken! Effies kijken hoe mijn overbuuf het doet (lol)


En tussen het strijken en prikken door werd er ook gesjopt, dat werd netjes bijgeschreven op het boodschappenlijstje van juf.
Een van de dames had hard gewerkt en de heuvel er al op zitten toen juf lachend zei; en nu gaan we de achterkant wegknippen!! WAT echt, pfffffffffff ik zag spoken en ik weet niet wat allemaal wat nog meer voorbij komen. Ik weet nog dat een juf dat zei op berencursus " en nu gaan we gaten in de armen knippen voor de schijven nou ik heb er niet van geslapen!! Dus dat heb ik nog niet gedaan, ik wacht met wegknippen tot ik dat echt zie zitten (hopelijk doet juf het nog een keer voor, hahaha)
Jullie snappen de ochtend vloog voorbij, er werd gelachen en gemopperd (door mij) hmm freezerpaper erop das wennen. Maar aan het eind begin van de middag gingen Lyda en mijn persoontje met dit resultaat naar huis. Nou ja huis, we hebben nog even lekker samen een broodje gegeten.
Dit zijn de stofjes die ik ga gebruiken in dit quiltje!
Oh ik vergeet helemaal te laten zien wat het moet worden!!!
We hebben geen huiswerk, dus ik kan verder met mijn andere ufo's.
fijne blommen dag,
Oh voor dames die "Het geheime projekt" van juf Annelies volgen, ik heb weer wat opgevangen; "er zijn niet een paar lapjes, maar wel een hele AH tas VOL paarse lapjes!!!" word vervolgd.

20 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Leuke cursus, jammer dat ik zelf op dinsdag werk
groetjes Elly

Anoniem zei

Hoi Else,

Wat was het een gezellige dag!
Ik heb er super van genoten jij toch ook.
Succes straks!!!!

Liefs Lyda.

Miranda zei

Welkom in de applicatie-club....ik mag dan ook zeggen dat het erg verslavend werkt.....ok bij mij dan. Groetjes en quilt ze Else!

quilting Jeannet zei

Het ziet er heel gezellig uit Else, tis wat je zegt, ik schrok me ook naar de eerste keer dat je de stof moest wegknippen.....nu knip ik er lustig op los hoor, het went beslsit.

groetjes, jeannet

Guusje, zei

Wat een leuk patroon en wat heb je leuke stoffen gekozen. Ja met appliceren komen heel veel technieken kijken. Ik krijg het volgende week woensdag ook even mijn geheugen opfrissen maar ik vind het zo leuk om te doen. En wat goed dat jullie al zoveel afhebben.

Barbara zei

Dat ziet er erg gezellig, maar voor mij vooral ingewikkeld uit. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat je over je "knipangst" heen bent ;-)
Veel succes met al je ufo's!!

katrien zei

Leuk werkje gaan jullie maken,succes.Applicatie is niet echt mijn ding maar vind het wel heel mooi.

Quiltendewilma zei

Leuk om deze cursus te doen!! Het is een erg leuk quiltje wat jullie maken. Mijn methode is inderdaad kartonnetje erin...

Bietje zei

Jammer dat het zo ver weg is, anders deed ik gezellig mee.
Het winterpatroontje is erg schattig.

Cisca zei

Wat een leuke cursus, maar wel slecht voor je portemonnee in die mooie winkel vol mooie lapjes! Prachtig verhaal heb je ervan gemaakt en wat een leuke applicatie gaat dat worden!
Groetjes, Cisca

Juicybear zei

Leuk zeg dat wordt een mooi werkje met hele mooie lapjes, veel succes ermee.
Groetjes Anneke ^..^

Lida zei

Hoi Else,
Nu ben benieuwd hoe dat er allemaal uit gaat zien, vind de tekening in ieder geval erg leuk! En je hebt er schattige stofjes voor gekozen! Veel plezier en de groeten aan de juf!!
Lida

Annelies vdB zei

Het was een gezellige ochtend. Leuk verslag !

Mascha zei

Oh, wat zou ik graag met je mee gaan naar die cursus. Zo gezellig.

Groetjes Mascha

sylvia zei

ik lees het al, het was een feestje!!!
en hup, die schaar erin, doe niet zo moeilijk..........haha

Berna zei

Leuk verslag van een gezellige dag!

Inge Slaats zei

Wat een gezellige boel en wat een leuk quiltje gaat dit worden! Superdesuper, zal ik maar zeggen.....

Liefs,
Inge

PS: vanmorgen was het poppenquiltjesclub, het was weer keileuk(!) en wat we gaan maken ook! Verrassing voor jou, hihi.....

gerda zei

JEETJE!!!!! wat een heerlijke leerzame curcus is dat....en nee ik knip ook niet weg...*Ü*...pfffft kijkwel uit;0)

wat die paarse lapjes betreft!!!!die zijn errug mooi en met zorg uitgezocht....in een blauwe tas gestopt en toen HUP...waren ze weg!!!! aha in Amsterdam dus...blijf speuren hoor en hou ons op de hoogte!!!;0)

Cybele's patch zei

Spannend hoor. Maar met Annelies als juf gaat het zeker lukken. Ben benieuwd naar het resultaat. Veel succes!

Willy zei

Als ik het zo lees is er heel veel te leren. Juf is druk met jullie.
Aha-AH-veelpaars.
Groetjes