zondag 5 december 2010

HELLUPP ...........waar ben ik aan begonnen!!

Hellup, ik heb mijn top van "Journey of a Quilter" gedubbeld. Nu kan ik gaan quilten maar HOE? Ja steekje voor steekje met naald en draad (lol) Echt ik heb jullie hulp nodig, dit heb ik nog niet eerder bij de hand gehad. Zien jullie het middenstuk dat is helemaal geborduurd, ga ik daar nu dwars doorheen of ?!&, zucht wat een gezaag GRRR!! Hopelijk hebben jullie tips voor mij, ik heb al gekeken op internet maar tot nu toe !?@#$ hellupppp!!! En hoeveel cm tussen ruimte laten jullie tussen het quiltwerk?Alvast bedankt voor jullie reacties,
Fijne avond,

22 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Kun je niet rechte lijnen tussen de schrijfregels quilten. Doe in ieder geval iets, want anders heb je een te groot stuk dat niet gequilt is.
Succes !

katrien zei

Zou het niet weten,de tip van Annelies lijkt me wel wat. Ben benieuwd naar de tips,kan nog van pas komen.Succes.

Guusje, zei

Ik zou idd doen wat Annelies voorstelt want als je niets doen heb je kans dat hij gaat zakken op die stukken (waarschijnlijk) zo heb ik het in ieder geval ook bij de Angels Story gedaan alleen daar niet in de applicaties maar wel in de ruimte eromheen waaroor hij niet gaat zakken. Succes met beslissen.

Nelleke zei

Hallo Else ook ik heb in de vakken van de Angels Story een soort krullen gequilt want anders gaat het gegarandeerd lubberren {wat een raar woord als je het zo terug leest!!]In ieder geval ziet je quilt er wel tip top uit.Groetjes Nelleke

Miranda zei

Succes meis, gewoon je gevoel volgen! Advies genoeg lijkt me...

sylvia zei

ik heb rechte lijnen gequilt in de smalle delen, en in de driehoeken een kwart inch vanuit de kant.
is knopen hier en daar nog een optie???
neem effe mee, dinsdag, kunnen we met elkaar kijken!!!

Cisca zei

Ik heb nog nooit een quilt met zo'n grote stitchery gequilt (dat komt nog), dus ik kan je geen raad geven. Maar de tip van Annelies lijkt me wel goed bij een tekst. Ik zal het eens op de bee vragen aan iemand die Leanne's House af heeft en die al een paar jaar hangt.
Groetjes, Cisca

Lida zei

Omdat het middelste borduursel vrij groot is, zou ik dat quilten en inderdaad net alsof je rechte lijnen onder de tekstregels maakt, verder de kleinere stitcherietjes alleen omlijsten met kleine steekjes en niet er dwars doorheen, dat zou zonde zijn! Succes, groetjes
Lida

Elizabeth zei

Bij blok 10 zit een "quilting guide". Maar je kunt natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken!
Succes,
quiltgroeten,
Elizabeth

Willy zei

Kijk even bij quiltende Wilma, zij heeft 'm al af.
Succes ermee, groetjes

Cybele's patch zei

Helaas kan ik je geen advies geven. Heb nog geen quilt met stitcheries gemaakt. Maar wil wel even zeggen, dat ik hem erg mooi vind!

Daniëlle zei

Nou, ik zeg niks meer hihi, advies genoeg en luister naar het stemmetje binnenin! Veel quiltplezier! XXXD

Inge Slaats zei

Kom ook even kijken. Jeetje, moeilijk hoor met al die letters. Ik heb een keer een quiltje gemaakt met een vrij grote stitchery in het midden (Hyacinth's Flower Garden van Ellies Quiltplace) en ik heb tussen de stitcherietjes (met de hand!) gemeanderd, een hels karwei, maar het is wel mooi geworden. Bij deze letters zie ik je dat nog niet doen. Ik zou ook gaan voor de lijntjes eronder.
Nou meid, veel succes ermee. Het komt vast goed!

Liefs,
Inge

Yvonne aka sommeke zei

Dat blok moet zeker gequilt worden maar andere tips dan die je al kreeg heb ik niet .....

Yvonne aka sommeke zei

Vergeet ik nog proficiat te zeggen bij die schitterende top!

goof zei

Die rechte lijnen lijken me een goed idee!
Bij de LIB had ik ook van die grote stukken, daar heb ik een knoopje, en soms meerdere per rondje, aan de achterkant vastgezet. Het zijn oude knoopjes van parelmoer en het ziet er grappig en niet opvallend uit.

Sabine.v zei

Else, zelf heb ik er ook geen ervaring mee. Maar zoals eerder vermeld je zal iets moeten doen om het doorzakken te voorkomen als je de quilt ophangt.
Misschien regel per regel een langegerekte eeeee quilten in dezelfde kleur als de achtergrondstof? Zelf zou ik het door de tekst heen diagonaal rasteren. Ben benieuwd wat je gaat kiezen en naar de verdere reacties.
Succes!

lheurebleue zei

ik zag je top bij annelies - prachtig!

Marjan zei

Ik kijk met je mee naar de reacties, Else! Kan ik ook nog een hoop van leren... Succes ermee! Gaat je gegarandeerd heel goed lukken!

josé zei

Knoopjes wat Goof schrijft lijkt mij ook wel wat. En rechte lijnen van Annelies.

Of country quilten met knoopjes van garen.

Succes met het uit zoeken hier van.

Trudy zei

Hoi Else!
Allereerst: wat een prachtige quilt is het geworden!
Het lijkt mij erg druk worden als je allemaal lijntjes in je tekstvak gaat maken...

Ik heb laatst bij een stukje tekst een soort "schaduw-letters" gemaakt. Dan zet je bij een paar letters (bv. de hoofdletters) een andere kleur er tegen aan. Het verduidelijkt de letter en zet de quilt ook mooi vast op dat punt, zodat het later niet gaat lubberen.
Zal proberen er morgen een uitvergroting van op mijn weblog te zetten.
Veel quilt-plezier nog en groetjes,
Trudy

Els zei

Pff dat is inderdaad een moeilijke, ik denk dat ik voor de lijntjes ga of voor de schaduw letters, ik denk als je dat goed doet de geborduurde letters er mooi boven op komen te liggen?? Of zie ik dat verkeerd?
Succes Else!