donderdag 13 januari 2011

Tik, tik, tik, tik .............................

Bedankt voor de leuke reacties op mijn sokken brei avontuur. Tik, tik, tik, dat is het enige geluid dat je hier nog hoort in huis! Dinsdagavond was het zover het avontuur is begonnen, juf had een mooi stel naaldjes voor me uitgezocht.


Ik had meteen bij binnenkomst de andere breimeisjes al gewaarschuwd voor laag vliegende breinaaldjes, maar er heeft niets gevlogen!! Breien met die korte naaldjes was echt fffff flink wennen, die korte pennetjes passen echt niet onder mijn armen en dat wou ik toch wel (lol) Maar opzetten dat ging best redelijk, toen de steken verdelen over 4 pennen en daarna de eerste steekjes breien dat was echt OPLETTEN en lastig maar vlgs mij is dat altijd zo met de 1e pennen!
Achteraf ging het beter als ik had gedacht, denk ook dat het komt omdat ik een lichte kleur wol heb gekozen en geen boordsteek brei. Mijn sokken worden "model kniekous" dus wat langer aan de bovenkant, het randje ga ik waarschijnlijk omhaken maar dat komt achteraf wel.

We waren met een klein groepje dat is wel fijn, zo kon de juf ons alle aandacht geven, toen we naar huis gingen hadden we het vlgs. mij "tot zover" redelijk door!
goed opletten wat juf doet!!
Huiswerk ja ook dat nog, breien tot de hiel en dan volgende week weer verder. Ondertussen heb ik 2 keer het verkeerde naaldje eruit getrokken, gelukkig heb ik de steken weer terug kunnen zetten, zweet, puf, ontspanning nog niet helemaal MAAR IK VINDT HET wel erg LEUK! Word vervolgd..............
aan het eind van de 1e avond!
Ik ga snel aan de strijk want dat kan ik straks nog een paar pennetjes doen!
tot nu toe!

fijne dag,

16 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Kijk dat gaat goed!!! Niets geen vliegende breinaaldjes... Oh starks jurkjes, broekjes, vestjes, sjaaltjes breien voor d eberen....

Quiltendewilma zei

Oh ja en sokjes, rokjes, mutsjes....

hahaha.....

Lida zei

Kind je gaat als een trein! Wat ziet dat er leuk uit, nu dat huiswerk gaat je wel lukken en de bedoeling is volgens mij dat je een naald leegbreit en niet dat je hem eruit trekt!!Grijns!! En dit van een notoire stekenvalster (is dat een woord, anders nu wel!!) Groetjes
Lida

katrien zei

OH,ziet er al leuk uit,succes verder.

Annelies vdB zei

Rikketikketik.... veel plezier !

Guusje, zei

Wat ziet het er leuk uit, en die kleine naaldjes daar moest ik in het begin ook zo aan wennen, wilde ze steeds onder mijn armen doen wat veel gelach van mijn mam heeft opgeleverd weet ik nog. Veel plezier bij het huiswerk maken want leuk is het.

Willy zei

Gaat super zie ik. Op naar de hiel.
Leuke beschermkapjes zitten er op de pennen.
Breize!

Jane in Wales zei

Het lijkt me een ramp, pennetjes die niet onder je armen passen!!!
Het ziet er al enig uit, die gezellige kleurtjes.
En dit is nog maar het begin...:o))
groetjes
Jane

Inge Slaats zei

Else, je kan het! Ik zie het meteen, je hebt talent meid. Jeetje wat ziet dat er netjes uit. Ga zo door, dan kan je voor mij ook een paar sokken breien LOLOLOLOL

Die stoppertjes of hoe heten die dingen aan het begin en eind van je pennen zijn té schattig, ooohhh zó leuk, een mutsje en een handje.....

Liefs,
Inge

Ik ben Esther zei

O,wauw dat ziet er al supergoed uit joh,je gaat als een speer!!
Het wordt wel mooi met die gemeleerde wol!!
Liefs esther

Berna zei

Dat ziet er leuk uit. Ik kan redelijk goed breien al zeg ik het zelf maar met 4 pennen vind ik toch erg lastig. Succes ermee.

sylvia zei

wat goed!!! je gaat als een speer!!!
vooralll dooooorrrrgaannnn.....

Cybele's patch zei

Dat gaat heel goed Else. Je hebt al een flink stuk gebreid. Leuk wolletje gebruik je. Kun je je voorstellen dat het verslavend kan worden? Ik zit geen avond meer zonder het breiwerkje. Verheug me alweer op vanavond!

Yvonne aka sommeke zei

Goh, dat worden superleuke sokken!
En je bent al ver zeg!
Goe weekend nog!

quilting Jeannet zei

Ik vind het knap van je Else, ik zou het je niet nadoen, doe mij maar een haaknaald...(lol)

groetjes, Jeannet

Inge zei

Ha Else,

Je sok in wording had ik gisteren bij Marina al gezien. Ga zo door, voor je het weet heb je het onder de knie (ook je eigen kniekous, haha). Het breien van de hiel is de eerste keren misschien even lastig. Maar daarna, net als bij quilten, krijg je er handigheid in en kun je niet meer zonder je zelfgebreide warme sokken.
Wat heb je een ontzettend leuke blog en leuk projecten ook allemaal. Zaten er maar meer uren in de dag voor onze hobbies.
Hartelijke groet, Inge Bakker