donderdag 28 juli 2011

Spakenburgs PAARS

Afgelopen week met dh naar de Spakenburgse dagen geweest, wat is dat toch gezellig! En je ziet zoveel leuke hebbe dingen en dames en heren in klederdracht echt GEWELDIG!

De paarse stof van de kraplap die trok mij het meest, het is wel rouwstof maar dat maakt mij niets uit. Tegenwoordig wordt de iets lichtere kleur paars ook gebruikt voor alledaagse dracht, vertelde een van de dames en er zijn nog steeds dames die er dagelijks in lopen geweldig toch.


Een paar jaar terug had ik al eens een paar paarse stukjes klederdrachtstof gekocht maar niet genoeg om een quilt van te maken en dat zou toch wel heel erg gaaf zijn! Nou ik viel met mijn neusje in de boter (of beter stofjes) voor de deur van het museum stond een kraam met heel veel PAARSE lapjes, net JAMIN alleen dan word je er niet dik van (lol)

Welke quilt ik er van ga maken, GEEN IDEE het komt vast goed ideetjes genoeg in mijn koppie!! Ik ga straks mijn lapjes nog even wassen, in sommige zit stijfsel en dat naait niet zo lekker.

Maar nu eerst de boodschappen,
fijn weekend!

13 opmerkingen:

katrien zei

Leuk uitje met mooie aankopen,benieuwd wat je daar gaat van maken.

Cisca zei

Mooi, die klederdracht! Gelukkig dat het nog niet helemaal uitsterft. Je hebt mooie lapjes gekocht, dat wordt dus de tweede paarse quilt waar we naar uit kunnen kijken.
Groetjes, Cisca

Mascha zei

Leuk zo'n dagje uit. En nog mooie stofjes ook.
Groetjes Mascha

Lida zei

Schitterend die dames in klederdracht, lijkt mij heerlijk als je nooit hoeft te piekeren wat je nu weer aan moet doen! Prachtige stofjes heb je gescoord, ben benieuwd wat het gaat worden! Fijn weekend,
Lida

Willy zei

Hoi Else
Mooi plaatsje en interessante musea.
Wat leuk dat je nu zelf voor het paars bent gevallen en niks geheimzinnigs, gewoon laten zien.
Groetjes

Guusje, zei

O wat heb je mooie aankopen gedaan. Wij gaan 6 aug. weer naar Spakenburg ik hoop zo dat dat je nog wat over hebt gelaten voor me LOL. Maar zo te zien heb je een geweldig leuke dag gehad.

Erna zei

Ja, het blijft leuk. Ben benieuwd naar wat je er van gaat maken. Fijn weekend. Groetjes, Erna

q.lodge gerda zei

Hoi Else, nog gefeliciteerd met je verjaardag! Zie, dat jij ook met paarse stofjes aan de gang wilt. Ik ben een log-Cabin aan het maken voor zoon en schoondochter. Had er eerst helemaal geen zin in want paars is niet zo mijn kleur. Maar nu ik bezig ben word ik steeds enthousiaster!Ben benieuwd wat jij er uiteindelijk mee gaat doen..

Hennie zei

Leuk die dames in klederdracht. Prachtige paarse stofjes heb je gekocht, daar kun je wel wat moois van maken ! ! !
Fijn weekend Hennie.

quilting Jeannet zei

Ohhh, Else, wat zien ik daar.....allemaal PAARS...voor ooit, voor wat nog gaat komen, voor wat in het vat zit......wat leuk joh, ik geloof zo maar dat ik van de week ook maar eens aan de mannen moet vragen of we niet een daagje naar...Spakenburg kunnen.....daar hebben ze van die lekkere vis zal ik dan maar zeggen..hahaha

Hartelijke groetjes, Jeannet

Marjan zei

Jij bent dus al net zo gek op paars als ik, Else! Prachtige aankopen... (ik moet dus ook richting Spakenburg?!!?)
Fijne zondag, groeten,
Marjan

Anoniem zei

Lovely photographs Else and beautiful purple fabric. What a nice day you had. Ann xx

Miranda zei

Wat een gezellig dagje hadden jullie! EN die paarse voorkeur....hmmm....misschien door een of ander geheime quilt in wording?