dinsdag 20 september 2011

Huizer Botterdagen

Afgelopen weekend waren de Botterdagen bij ons op de oude haven. Behalve een gezellige markt met oude ambachten, palingroker en shantykoren liggen er oude botters uit omliggende gemeentes afgemeerd waarmee je een tochtje kan maken.Er waren ook klederdracht groepen te zien op de haven, niet alleen uit Huizen maar ook uit Bunschoten-Spakenburg, Marken, Volendam en meer. Het was echt schitterend om te zien,


En je kon ook in Huizer klederdracht op de foto, je kreeg een mooie zondagse schulk vur en op mijn hoofd werd een isabee geknoopt!


Mijn ootje (oma) heeft in klederdracht gelopen toen ze heel klein was, haar moeder droeg het nog wel dagelijks. Nu zie je het niet meer in het dorp, het is helemaal uit het straatbeeld verdwenen! (meer over klederdracht in Huizen)

En dan nu weer verder met de was/strijk en zo nog wat kleine boodschapjes en oh ja straks onder mijn bammetjes ffff's kijken naar Maxima en de Koningin (lol)

fijne dag, knuffel

17 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Prachtige foto met de Isabee Else....wat zou het toch leuk zijn als dit weer meer in het straatbeeld zou komen, staat je gewéldig!!denk er eens over....

groetjes, Jeannet

sylvia zei

wat een schone ben je toch, he?! Oeps, de koningin.......door alle je-weet-wel-bakjes-enz helemaal vergeten!!!
gaat vast wel samen met mijn klus........dan kan ik genieten van wat door mijn handen gaat en er HEEL ERG zuinig op zijn, want volgend jaar kunnen we het niet meer betalen, geloof ik!!!
veel plezier vanmiddag, liefs, mij

Lida zei

Je ziet er schitterend uit in deze mooie dracht! Inderdaad jammer dat hij vrijwel verdwenen is! Ook mijn overgrootmoeder liep in dracht, maar oma was al modern! Leuke foto's, knuffel
Lida

Mupminoes zei

Het staat je schitterend, dus voortaan herkennen we je hieraan?

Inge zei

Ik zei het al eerder hè: je bent een "cuty" (vind ik een leuk Engels woord) Het is of die kleren voor jou gemaakt zijn. Je lijkt zo vast op je ootje!! LOL
Kijk en zulke dagen hebben we niet hier in Eindhoven hè, tja logisch.... er is hier geen zee, dus wat zou je met die boten moeten, hihi....

Dag meissie, fijne dag verder. Ik heb de koningin in d'r koetsje net bewonderd, samen met de jongetjes, die vooral zwaar onder de indruk van de paarden waren en slechts een beetje van al dat goud!

Knuffel,
Truusje

katrien zei

fijne dag heb je weer ehad,en wat mooi die klederdracht.

Berna zei

Dat was een leuk weekend. Mijn moeder heeft in Huizen gewoond maar ik ben nooit naar deze dagen geweest. De dress staat je mooi! En het beeld van Bea moet ik straks bij het nieuws nog bewonderen. Geen tijd voor gehad.
Fijne avond!

Anoniem zei

Hey meis,
Wat zie er leuk uit met je schulk en isabee.
Wat leuk die botterdagen bij jullie met al die klederdrachten en bootjes.
Anja

Willy zei

Het staat je prachtig Else, maar dat zal niet prettig dragen zijn als je het de hele dag aan zou moeten. De kleding van nu is toch comfortabeler.
Groetjes

Anoniem zei

Gorgeous photographs Else, your clothing is so beautiful. What a lovely day you had. xx

Rennie zei

Wat een leuke foto's heb je van de dagen gemaakt. Ik heb in Zeeland jaren tussen de klederdrachtbuurtjes gewoond. Spijt dat ik toen geen lapjes heb gevraagd, maar ja was toen into de hele kleine kinderen en niet zo into het quilten. Wanneer zijn die dagen in Huizen? Lijkt me een bezoekje waard.

Guusje, zei

O wat ziet het er leuk uit en wat een leuke foto van jezelf. Leuk altijd die dagen, wij hebben er hier ook altijd eentje maar daar was ik niet bij was weer eens op stap.

Annelies zei

Wat heb ik nu weer gemist !!!

Anoniem zei

Wat een leuk verslag Else. En die klederdrachten zijn prachtig. Je hebt toch niet stiekum wat lapjes er uitgeknipt? ;-)

Josephine zei

Meid, dat kan je best hebben hoor, zo'n kapje!!

Elisabeth zei

He wat een leuk stukje...en op de foto(collage) staat mijn neefje in urkerdracht. Groetjes Elisabeth

Antje uit Urk zei

Ik hoorde van mijn zusje "je oudste staat op een foto op een blog!" Heel mooi staat de klederdracht je! Showgroepp Urk was er ook, en mijn zoon dus ook, hij staat op de onderste foto van de collage (met een jas over z'n urkerpak heen!) Heel leuk, klederdracht is helemaal mijn "ding"!
groetjes en ik kom nog eens "langs"