maandag 18 juni 2012

Soms loopt het ff niet zoals je in gedachten hebt, zo ook de afgelopen week, maar ik ben er weer! Ik ben nog niet bijgelezen in blogland maar dat komt wel weer goed.

Nog ff terug naar de vakantie, wat zou ik ook weer vertellen;  Eerst maar over het breiwerk van dh. Hij is gek op oude ambachten en zag vorig jaar op een voorjaarsmarkt mannen zitten "Netten breien" en wilde het ook graag leren. Jullie zagen hem toch niet zitten met de breinaalden onder de armen (lol) Na wat studie in boekjes en op internet is hij begonnen, eerst werden er naalden gedraaid en het juiste draad gekocht en toen ging hij aan de brei.


De eerste steken gingen niet zonder gebrom, "best moeilijk" "dubbele knoop vergeten" maar al meters makende gaat het steeds beter. Eerst alleen met de dikkere naald maar nu ook met een dunnere, ik vind het SUPER knap van hem.

Ik heb al zitten meekijken maar heb het nog niet helemaal door!

En wat ik heb gedaan, ik had een HUTKOFFER met spullen bij me, maar door het heerlijke weer en zachtje briesje aan het water ben ik niet verder gekomen dan wat borduren. Dit dametje is klaar, maar wat ik er verder mee ga doen? Inlijsten denk ik, eerst maar eens rondkijken wat dat kost. (iemand een tip)

En van dit borduurwerkje moet nog een paar lijntjes;


Verder hebben we heel veel plezier gehad van deze kaart, en een paar leuke musea's bezocht in de omgeving.

En ja we hebben ook een paaar quiltwinkels en een leuke hebbe dinge winkel bezocht maar dat bewaar ik voor een volgende keer!

Tot de volgende keer,
knuffel van mij

18 opmerkingen:

Auckje zei

Hoi Else,
Je kunt heel gemakkelijk zelf inlijsten! Mooi stevig wit kartonnetje op maat knippen, aan de achterkant tweezijdig plakband en je plakt het borduurtje zo strak mogelijk er op. Lijstje van IKEA en klaar is Keesie. Niet duur wel leuk!
Groet, Auckje van der Leij

Annelies zei

Wel zuurvrij papier gebruiken hoor !

quilting Jeannet zei

Prachtige borduurtjes Else! enne, we hebben er geloof ik allemaal wel eens last van dat de dingen des levens niet zo lopen als we zouden willen......we doen het er maar mee he? Je hebt zoals ik lees wel een lekkere vakantie gehad!

Marjan zei

Wat laat je schattige borduurtjes zien, Else! Vooral dat dametje... wat een dotje! Wat knap zeg, die gebreide netten van je man!

Willy zei

Mooie borduurwerkjes, die verdienen het om ingelijst te worden. Je man is misschien wel zo handig? Die netten breien(boeten?) gaat 'm goed af.
Groetjes,

Anoniem zei

Hey Kanjer,

Wat geweldig een breiende DH.
Nee hoor grapje, maar dat van die netten vind ik echt bij hem passen.
En wat een leuke borduurwerkjes.
Zo'n snoeperig lief meisje. En........... een letterlap, helemaal goed en je bent er bijna.
Fijne avond.
Liefs en een knuffel,
Anja

Rennie zei

Zuurvrij papier en een dun vlieslaagje en dan aanspannen met wat draden. Werkt perfect!

sylvia zei

Schattig, dat meisje!!
Ik zit eerst over Grietje te lezen en nu jouw wijfie......een lijstje vind je vast wel, Action heeft er een heleboel!!!
liefs, Syl

Guusje, zei

Wat heb je mooie borduurwerken onder handen. Het meisje is een schatje geworden en ja de action of zelfs Xenos die hebben ook wel eens iets. Het netten boeten ziet er goed uit en is heel leuk om te doen. Ooit moest ik dit ook doen voor mijn opleiding heel lang geleden en ik weet nog dat ik het leuk vond om te doen, ik zou het nu niet meer weten.

Shirley zei

Wat een schattig ordertje is dat meisje, poeh, zo fijntjes! En knap dat DH netten kan maken, echt stoer.

Shirley zei

ordertje moet zijn: borduurtje. pfff suffe woordcorrectie

Antje uit Urk zei

wat enorm leuk dat je man dat heeft opgepakt, hij zou eens een zaterdaglesje volgen moeten op het visserijschool op Urk, als dat tenminste kan, ik weet dat er mannen op zaterdag naar school gaan omdat ze door de week vissen.
Jij hebt ook niet stil gezeten!Wat een prachtige borduurwerkjes en in mooi rood!
groetjes,

Lida zei

Dit vraagt gewoon om een lief oud lijstje van de kringloop! Ik koop daar voor een paar euro's de mooiste lijstjes en vaak met een oude passe partout erin en dan gewoon even mooi glad opspannen en klaar is kees, je hebt dan een heel lief geheel! Groetjes
Lida

Heleen zei

ohhhhhh, netten breien! Jee, wat gaaf! Je moet er maar op komen. En wat heb je prachtig borduurwerk gemaakt. Doe rustig aan en tot de volgede keer.

Berna zei

Schattige borduurtjes! Adviezen overinlijsten heb je inmiddels ook al gehad.
En die B! Aan het breien....... Wat goed!!!

Yvonne aka sommeke zei

Nostalgie ... je manneke's "breiwerk" doet me aan onze oude ballennetjes denken!
Van mij geen tips over kaders voor borduurwerk, heb ik nog nooit gedaan. Wel mooie borduurwerken!

Inge zei

Aaahhh meisje Huizen, wat erg! Je hebt maandag dit logje al geschreven en nou zie ik het pas. Ik kan deze reactie net zo beginnen als jij jouw verhaal...soms loopt het ff niet zoals je in gedachten had. Ik heb me de afgelopen week alleen maar bezig gehouden met dingetjes voor mezelf (egotripje), dus..... helemaal geen of echt heel sporadisch blogjes lezen en een reactie schrijven? NIET. Nou hier komt-tie dan: ik heb vol bewondering zitten kijken naar het breiwerk van je DH, wat een knappe man, het ziet er supergoed uit, ben echt onder de indruk.
En jouw borduurwerken zijn om te smullen, zo mooi. Dat meisje, zet haar maar in een lijstje (!) en als je niet weet waar je dat lijstje zal hangen, dan heb ik hier nog wel een leuk plekje LOL
Ben benieuwd hoe je de rest van de week bent doorgekomen.

Fijn weekend en tot mails/blogs en zo.

Dikke knuffel,
Truusje XXX

Lupineke zei

Zeker bijzonder, dat netten boeten van je man, en dan nog wel zo uit een boekje... knap! In Domburg woont ook een man, die dit al heel zijn leven doet, en er een boekje over heeft uitgebracht met de patronen etc. Heel interessant! http://www.bol.com/nl/p/de-zeeuwse-strandvisserij/1001004007574378/
Ik vind je borduurwerkjes prachtig, ook vooral dat meisje! Groetjes!!