donderdag 23 april 2009

Helpie!

Ik heb een vraagje aan jullie; en hoop dat jullie me tips kunnen geven? Het zit namelijk zo, ik wil een quilt gaan wassen maar heb dat nog NOOIT gedaan!
Ik zou het liefst de quilt in de wasmachien stoppen, maar welk programma en hoe warm/koud? En dan buiten hangen of in de droger? Oude look mag van mij wel.
Hoop dat jullie mij wijzer kunnen maken, ik kijk uit naar jullie reacties.
oh ja ik kreeg een tip van mijn buuf; Color-catchdoekjes! is dat wat? Ik ken ze niet!

Zonnige dag, en alvast bedankt

8 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Hoi Else,
Ik zet eerst mijn verstand op nul en bedaar mijn kloppend hart.......dan doe ik de quilt in de machine, stand kort, 30 graden, extra watertoevoer, het jou aangeraden doekje erbij, en draaien maar, en daarna....ik durf het haast niet te vertellen, dan doe ik hem dus ook nog gewoon in de droger, op de minder warme stand, en het komt altijd zomaar goed!
Je moet wel stalen zenuwen hebben,en ik weet ook zeker dat er zat quilters zijn die hier van gruwelen ! sucses ermee !

Yvonne aka sommeke zei

Ik doe het wassen op gelijke manier dan Jeannet maar heb nog nooit een quilt in de droger durven stoppen.
En na m'n engeltjes-ramp (maar dat lag echt niet aan het wassen op zich) zet ik m'n verstand niet op nul maar op -10 ;-)

Inge Slaats zei

Ik zou zeggen: wassen zoals Jeannet en gewoon lekker buiten drogen. Bij mij moet dat wel zo, want ik heb geen droger, wil er ook geen. In de winter droogt de was binnen op zolder, zomers lekker buiten. En die doekjes zou ik er zeker bij doen, ik heb ze ook wel eens gebruikt, werken prima. Succes!

wilma zei

Hahaha.... Else.

Gewoon doen wat Jeanet zegt!! Zo doe ik het ook altijd. Inderdaad met doekje erbij. Het klinkt allemaal vreselijk eng maar gewoon doen.
Er zullen inderdaad wel wat quiltsers zijn die nu zich helemaal niet goed voelen worden....
In de droger... je krijgt dan wel een antiek uiterlijk....
:o)

Else zei

Bedankt voor de reacties, ik heb de quilt net uit de machine gehaald! Gelukkig met de doekjes, die waren helemaal ROSE. ZUCHT, puf en dan nu mijn "verstand" op -10 en de quilt gaat in de droger, ENG!!!!!!! jullie horen van mij, ik maak een foto voor mijn blog. Fijne zonnige dag, Else

Peti zei

Ik denk dat het wel goed komt, ik deed hem nl ook in de droger. Ik houd wel van dat 'gebruikte' effect.

Hennie zei

Ik was ze ook gewoon op 30 graden met een fijn was middel, dat gaat bij mij altijd goed ik droog ze gewoon buiten.
Succes
Fijn weekend Hennie.

http://www.jookies.nl zei

Hai Else, waarschijnlijk ligt je quilt intussen al lekker fris en gewassen mooi te zijn. Ik doe mijn quilts altijd in de wasmachine, 40 graden, en dan mogen ze in de droger. Gaat prima!