vrijdag 24 september 2010

1e Poppenquiltje in wording

Bedankt voor jullie lieve reacties op mijn vorige blogje, ik doe het zeker nog effies rustig aan! Er werd gevraagd hoeveel kleine blommetjes ik ga maken?! kheb nog geen idee.

Gisteren viel de vlop voor het maken van het 1e Poppenquiltje hier op de mat, een dag ervoor was de bijeenkomst bij Quilt It & Dotty geweest maar helaas konden we daar niet heen! Het 1e quiltje bestaat uit allemaal kleine vierkantjes (2cm) ik heb nog met de gedachten gespeeld om het op de hexagon-manier te gaan maken, maar het is toch een paterno malletje en potlood geworden.

Eerst de blokjes maar eens uitgelegd, dat was nog een gepuzzel. Nee die ligt niet goed daar, wacht die is beter zo (ging een half uurtje zo door!) en uiteindelijk alle 64 blokjes op een theedoek vastgespeld. Na het avondeten kwam zusje, daar ging weer een lege theedoek op tafel en ook haar blokjes werden uitgelegd. (geen zorgen dat de vaat hier niet meer droog komt, ik heb nog wel een paar theedoeken in de kast, lol) Daarna hebben we heerlijk zitten tekenen en wat geprikt, aan het eind van de avond waren we tot hier gekomen;
Else's

Zusjes

Straks wat aan de strijk doen, die berg groeit elke week weer aan (snap er niets van!) daarna even lekker prikken, maar eerst KOFFIE!!

Voor wat lekkers bij de koffie kunnen jullie vandaag bij Ann langs. Ann, have a nice 48e birthday!

fijne dag,

19 opmerkingen:

Erna zei

Aan je verhaal te lezen is het al weer een heel stuk beter met je. Gelukkig maar want griep is echt niks aan. Je bent inderdaad al lekker bezig met het uileggen van je blokjes. Ziet er al leuk uit. Ik heb de mijne al helemaal in elkaar zitten en ben al aan het quilten. Maar tegen mijn trein is niet op te boksen. zodra hij klaar is maak ik een foto. Nou fijn weekend. Groetjes, Erna

sylvia zei

ik probeer nog een keer een berichtje achter te laten (gister mijn mailtje gezien, denk dat het naar het verkeerde adres gegaan is).
wat leuk, he, die vierkantjes, ik had ze ook al bij Inge en Erna gezien!
ga je nog wel door met die andere??? die werden ook errug lief!!!
enne....rustig aan, he?!
liefs

Juicybear zei

Zo zeg al weer zo'n kriegelwerkje, maar het wordt wel heel erg mooi, succes met je strijk en veel plezier met het prikken later.
Groetjes Anneke ^..^

Quiltendewilma zei

Wat een kleine stukjes. Ze zijn zo schattig die kleine quiltjes. Wil echt wel een muurtje vol....
;o)

katrien zei

Zal een leuk quiltje worden.

Anoniem zei

Hi Else, thanks for the Birthday wishes and the cake and coffee!! Your squares are so tiny and very cute, I can't wait until my package arrives and I can start my first doll quilt! It is so exciting making the same quilts from over here for the next 12 months. Have a lovely weekend, Hugs, Ann ps: I have the same problem with ironing, it just grows and grows!

Mascha zei

Leuk om zo met stofjes te spelen.
Fijn weekend.
Groetjes Mascha

Miranda zei

Wat een dotje met al die minilapjes! Wel een behoorlijk werkje niet....ik ben aan een tasje van Dorry bezig....die met al die 1 cm blokjes.....ben op de helft, maar zit weer moed te verzamelen voor de tweede kant! Maar als het eenmaal kaar zijn mogen we apetrots zijn niet? Groetjes

Guusje, zei

Wat een leuk quiltje gaat dit worden en ja dat is even puzzelen om alles mooi in evenwicht te krijgen het resultaat mag er dan ook zijn.

Annelies vdB zei

Wat gaat dat een leuk quiltje worden !

Cisca zei

Het is een schattig quiltje, mooie kleuren ook! Wel een gepriegel, maar dat maakt het extra leuk.Gezellig weer, samen met je zus aan het prikken.
Fijn weekend, Cisca

jorrit zei

hallo else vervelend dat die akelige griep op bezoek kwam en wij hadden hier laatst ook wqat probleempjes met dat ding groetjes van jorrit

Diana zei

Leuk zijn die poppenquiltjes. Ik ben ook met eentje bezig (nu even een ufo) van restjes van een quilt van 2 bij 2 m.
Zo fijn dat je geen restjes verloren hoeft te laten gaan.

inge zei

geniet maar van het spelen met die ieniemienie lapjes!

Shirley zei

Gelukkig gaat het weer beter met je, en gelijk aan het naaien, hij wordt enig, met die kleine blokjes!

Anoniem zei

Wat een schattig quiltje gaat dit worden Else! Trouwens...je boeren wijffie blok en je blommen zijn ook om te smullen! Je bent weer lekker bezig zie ik!

quilting Jeannet zei

Hee, Else, had je mijn mailtje nog gehad of is de PC nog steeds met kuren ? IK was benieuwd of het nou goedgekomen is met je swappartner, jij was één van de mensen die uit de selectie was gekomen, dus wel belangrijk dat het allemaal goed komt.Wat leuk dat je ook aan de poppenquiltjes zit joh! gaat lekker snel he ?

Groetjes, Jeannet

Marjan zei

Wat leuk hè Else, die piepkleine vierkantjes... Ik ben nog niet verder gekomen dan het neerleggen en weer verschuiven van al die kleine lapjes (was druk met borduren...) maar wat ik bij jou zie is heel inspirerend!

goof zei

Handig hè die theedoeken!
:o))))))))))))
Klinkt als een topdagje, met fijne post en sávonds een geellig quiltmaatje,...