vrijdag 28 januari 2011

Bijna de oude .....

Lieve bloglanders heel erg bedankt voor de lieve reacties op mijn griep blogje, kben op de terug weg. De ene dag gaat het beter als de andere, heb nog steeds een vreselijke hoest maar de koorts is weg, vindt moeilijk om op de bank te blijven zitten maar tis echt beter dat ik nog effies rustig aan voor doe anders lig ik straks weer vlgs de arts!!

Ik kreeg van de week lieve mailtjes en leuke blader post;

dank je wel kanjers!

En zoals jullie waarschijnlijk al hebben kunnen lezen bij juf Annelies, hadden we net voor ik ziek werd de 1e applicatie vervolg cursus, het was LEUK!! Broderie Perse. Ik had wel een lapje maar dat was het toch niet, toen de winkel in en samen met Elsbeth betere uitgezocht, het zijn echte Haantjes geworden. Dit is de 1e keer dat ik hier mee werk, moet zeggen 't was best eng om daar zo de schaar in te zetten.
Maar het is gelukt, alles werd eerst ruim uitgeknipt rondom het figuurtje, daarna werd dat op vliesofix gestreken om vervolgens nog precieser uit te knippen. Toen mocht je het naar eigen idee uitleggen op de ondergrond (mijn blok 30x30 cm), en mocht de strijkbout alles vastplakken!
Van Marina kreeg ik een paar klosjes garen, (je hebt nooit de goede kleur in huis) zodat ik nu aan het festoneren ben, leuk om te doen ik ben tot hier;


Volgende week hebben we de 2e les, hopelijk kan ik van de partij zijn. Moet mijn huiswerk nog doen, hopelijk lukt dat van het weekend nog. We hebben een leuke groep meisjes, kben heel benieuwd hoever die zijn gekomen.

Fijn weekend,
en een dikke knuffel voor jullie,

21 opmerkingen:

katrien zei

Fijn te horen dat het toch beter met je gaat.
Mooi blok ga je maken.

Elly (creatieveling Elly) zei

Mooi werk Else. Ook fijn gedaan.
Sterkte met de grieprestanten en doe het zeker rustig aan.
groetjes Elly

sylvia zei

ha fijn, daar ben je weer!!!
rust uit, ga op de bank lekker in het zonnetje en laat je nog even verwennen!
liefs, Syl

Juicybear zei

Fijn dat het weer wat beterder met je gaat, hopelijk ben je gauw weer de oude. Je broderie perse ziet er echt super mooi uit.
Groetjes Anneke ^..^

Lida zei

Fijn dat je aan het opknappen bent en wat een schitterend blok maak je ervan, je hebt wel heel mooie stof uitgezocht! Hoop dat je je huiswerk op tijd afhebt en genoeg opgeknapt bent voor de tweede les! Fijn weekend, groetjes
Lida

Annelies vdB zei

Een tien met een griffel. Op naar de volgende ochtend.
Sterk nog maar lekker aan.

Quiltendewilma zei

Fijn dat je weer wat opknapt!!
Wat een prachtige stoffen gebruik je weer...

quilting Jeannet zei

Heeeee, Else, gelukkig ben je weer een beetje boven water! wat is het toch heerlijk van een PC dat je overal op bezoek kunt gaan zonder ergens mee besmet te raken, nou ja, het quiltersvirus dan ( lol)Je broderie vind ik heel mooi worden, straks de morell......

Cisca zei

Fijn, dat je weer opgeknapt bent! En wat een mooie stoffen heb je voor je broderie perse uitgezocht. Het resultaat is prachtig, dat is de "moeite" van een cursus wel waard!
Ik ben wel nieuwsgierig of je gewoon garen gebruikt.
Dat wordt idd hierna vast de Morrell quilt!
Groetjes, Cisca

Els zei

Prachtig blok is het geworden! Gelukkig ben je opgeknapt, in ons huishoudentje is de eerste grieppatiënt ook geveld..DS mag raan geloven.

Miranda zei

Jaaaaa, daar is ze weer!!! Gelukkig dat je weer wat in het land der levenden bent, het was maar stil hoor zonder jou! Jou eigen kransje van D&W is top....en nu zorgen dat je weer elke dag wat lekkerder in je vel zit. Veel vitamientjes en quiltgroetjes

Terray zei

Wat fijn dat je weer opgeknapt bent. Ziek zijn is niks aan he!

Maarre wat een prachtig kunstwerkje heb je daar gefestoneerd. Zéér netjes ziet dat eruit, mijn complimenten!!

Groetjes
Tertia

Guusje, zei

Fijn weer iets van je te horen en doe zeker nog maar rustig aan want het is een erg nare griep. Je broderie de perse is geweldig mooi. En beterschap.

Jane in Wales zei

Gezellig dat je er weer bij bent!! Ik hoop dat je gauw weer helemaal de oude bent! En wat wordt die broderie perse mooi. Ben benieuwd naar je volgende les!
groetjes
Jane

Willy zei

Wat is dat een leuk werkje en prachtig resultaat,
Snelle beterschap.
Groetjes

Berna zei

Fijn dat je je weer wat beter voelt. En leuk die applicatiecursus!

Balsemien zei

Fijn dat je er weer bent Else! Je appliceerwerk ziet er mooi uit. en die knipvrees, ja dat zou ik ook hebben denk ik...
Een heel fijn weekeinde en doe het rustig aan!

Shirley zei

Ze kan weer een veer van d'r lippen blazen en hup, laat ze weer mooie dingen zien, hoezo rustig aan doen? Ja, op 't gemakje, valt niet mee, maar je zult wel terug gefloten worden door je conditie, neem maar veel quiltvitamientjes.

Willie zei

Hallo Else, sorry dat ik je geen beterschap heb kunnen wensen maar als nog bij deze.Ik had mijn Computer stuk er zaten 5 virussen in.Je applicatie vind ik geweldig leuk, het lijk mij nog aardig moelijk om het zo mooi mogelijk er uit te knippen.

Lieve groet Willie

Marjan zei

Veel beterschap! FIjn dat je weer op de goede weg bent. Je broderie perse wordt echt fantastisch mooi!

MarjavdN zei

Knap, dat appliceren. Mischien moet ik er toch ook maar eens een cursus in doen. Ga je zondag nog naar Noordwijkerhout? Twijfel nog. Ben ook ziek geweest en nog een beetje wiebelig op de benen. Maar zou het wel leuk vinden om wat rond te snuffelen en bekenden te zien.