dinsdag 1 februari 2011

Applicatie cursus

Vandaag was het weer zover, de 2e les van de applicatie vervolg cursus bij juf Annelies. Dit is het voorbeeld van de juf;
Mijn huiswerk had ik gemaakt, er moest alleen nog een lappie achter. Ik had al bedacht dat het een ruitje moest worden, maar welke!! Toen ik die had gevonden, "twijfel de twijfel durf ik wel een ruit?!" Mochten we de lappen op elkaar spelden en daarna vastrijgen, dat was een eitje.


Toen gebeurde "HET" weer; de deur ging open en een mannetje met een grote doos kwam de winkel in! Ja zo'n doos vol rollen stof, en voor ik het goed en wel in de gaten had zag het er boven zo uit;

En beneden, ja hoor daar waren de applicatie-meisjes


Toen we effies hadden geaaid, lieten we Elsbeth zo achter


En ja toen ging toch echt het echte werk beginnen, in knippen en naar binnen omslaan en vastnaaien!@# Ben niet helemaal tevreden, maar ik ga door "veel doen dan komt het goed!" De lap werd van heel dichtbij bekeken door juf, en zucht "GOEDGEKEURD".

Mijn krans "1e blok, Broderie Perse" is helemaal gefestonneerd


detail


Nu ga ik bijkomen op de bank, want zo'n leuke dag hakt er merk ik nu best in! Morgen nog maar eens wat steekjes proberen, hebben jullie nog tips?

fijne avond,
Else

27 opmerkingen:

Miranda zei

Hmmm, volgens mij moet er nog iets meer komen dan alleen de kop van een hoofstuk niet? Dikke knuffel van een wachtende fan

sylvia zei

hoi meis, fijn dat je fit genoeg was om toch te gaan!!
ga nu maar lekker banken....;)
leuke foto's had je erbij en het ziet er toppie uit!!
liefs

quilting Jeannet zei

Jeetje Else, wat ziet die krans er super uit joh, echt prachtig, jammer dat ze zo ver weg zitten anders kwam ik er ook heen, steeds zulke leuke dingen. Rust lekker uit joh!

groetjes, Jeannet

Juicybear zei

Whoow zeg mooi gedan hoor, jij kan dat toch wel heel erg goed. Fijn dat je zo'n gezellige dag hebt gehad.
Groetjes Anneke ^..^

quiltodge gerda zei

Ha, ha Ja ik kan me wel voorstellen dat iedereen naar beneden holde; wat een buitenkansje om als een van de eersten de inhoud van zo'n doos te mgen bewonderen. En sorry Else, geen tips, nou ja eentje misschien: Gewoon lekker genieten.(en je niet al te veel aantrekken van het oordeel van de juf)

Mascha zei

Leuk, die krans. Je wordt al echt een prof!
Groetjes Mascha

Berna zei

Geen goeie raad van mij want ik ben niet van de applicatie. Maar je bloemenkrans is TOP! Prachtig werk. Ben benieuwd wat juf nu aan het inspecteren is. Voor mij ziet het er uit als 1 lap stof maar dat zal het vast niet zijn. Succes ermee!

Guusje, zei

Wat is je bloemenkrans mooi geworden en de andere techniek daar ben ik niet zo ontzettend goed in dus ik kan je geen andere tip geven als al gedaan is blijven oefenen. En pas nog een beetje op jezelf, lekker bankhangen.

Annelies vdB zei

Het was een erg gezellige ochtend. Ja, die stoffen van het blok van de maand van Lynette, dat wist ik ook niet. Wat een verleidingen, ook als je er werkt hoor.
Je reverse appliqué ziet er prima uit. Al doende leer je dingen nog scherper neer te zetten. Het is spelen met stof en naald.
Fijne, rustige avond !

Terray zei

Wauw die eerste blok is supermooi geworden!
En die tweede blok wordt zeker weten ook heel mooi.
Wat leuk deze verschillende appliceer technieken. Kan Annelies niet online les gaan geven ;-) Dit wil ik ook wel kunnen

Groetjes
Tertia

Willy zei

Leuk verslag weer en mooi werk. Vind het erg leuk om jullie te volgen.
Groetjes

inge zei

mooi applicatiewerk!

Gerda Hartman zei

Dat ziet er geweldig uit. Heerlijk hé zo'n daagje.

Quiltendewilma zei

Oh wat een heerlijk verslag. Zo ben ik er een beetje bij geweest...

katrien zei

Heel mooi werk.

Lida zei

Nee tips heb ik niet, gewoon er lekker van genieten is denk ik het beste wat je kunt doen en als dan het resultaat daar is, dan heb je er echt lol in! Succes met de steekjes! groetjes
lida

Cisca zei

Wat is je krans supermooi geworden. En die tweede wordt dat ook! Heerlijk, hè, lekker snuffelen en aaien, Het was weer heel gezellig!
Groetjes, Cisca

Joyce zei

Wat een prachtige krans!! Komt dat door "strenge juf" dattie zo mooi is!! Succes met het volgende blok....maar dat gaat zeker lukken!!

Joyce zei

Hé wat een toeval......moest als verificatiecode PERSE intypen...ze houden bij blogger dus mooi rekening met je nieuwe passie!!
;0))

Inge Slaats zei

Ooohhh, gezellig daar op de applicatiecursus. En dan altijd dat mannetje op bezoek met die nieuwe lappen, ook een "lekker binnenkomertje" lijkt me. Kan me goed voorstellen dat jullie dan alles uit je handen laten vallen om te gaan kijken en misschien aaien.....
Wat is je krans mooi geworden, zóóóó keurig gefestonneerd! Die nieuwe opdracht lijkt me een heel werk, maar wordt wel erg mooi De juf heeft in ieder geval het goeie voorbeeld gegeven.

Fijne avond maar weer hè (ben je weer helemaal opgeknapt?)

Liefs,
Inge

Daniëlle zei

Wat is het blok gaaf geworden joh, boel steekjes he hihi!! Euhhh tip: genieten!!! Mooie avond, liefs, Daniëlle

Jane in Wales zei

Wat een prachtige krans!!!!!!
En wat leuk om even mee te genieten, vooral van de komst van het mannetje met het doosje.
Je volgende blok wordt vast erg mooi, als de juf het tot nu toe al goedgekeurd heeft!
groetjes
Jane

Kathinca zei

goede keus die ruit!

Digna zei

Hoi Else,
Via Annelies kom ik op je blog. Wat een prachtige broderie perse! leuk dat je er een detail bij hebt gezet, het ziet er echt super uit! En de keuze voor de ruitjesstof is een goede, dat kun je nu al zien aan dat kleine stukje.
Jullie vielen wel met je neus in de boter toen die "Sinterklaas" binnenkwam met een doos vol hebbedingen, tja dan kun je toch niet aan tafel blijven zitten?
Veel plezier bij de "strenge juf"!
Groeten van Digna

Madammeke Ongeduld zei

vind dit echt wel super

Elsbeth zei

Prachtig Else! Jaja, die bergen lapjes hè, en dat ze die steeds komen brengen als jullie er zijn..da's wel héél toevallig (en dat is het écht!). Knap lekker op en tot gauw.

Yvonne aka sommeke zei

Weer helemaal genezen Else?
Je applicatiewerk ziet er prachtig uit! Goeie juf, goeie leerlinge, hé!
Goe weekend!